Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kerry Torrens szeroko cytowana ekspertka BBC uważa na...
fot. Pixabay

Surowe szparagi nadają się do jedzenia? Komu mogą zaszkodzić? Sprawdź najważniejsze informacje o tym przysmaku!

Szparagi jak przyrządzić

Kerry Torrens szeroko cytowana ekspertka BBC uważa na przykład, że gotowanie, a właściwie podgrzewanie szparagów pozwala z nich uwolnić coś, co kiedy są surowe i zimne jest dla człowieka zupełnie obojętne. Czymś takim jest przeciwutleniający kwas ferulowy. Znany z kosmetyków, ale również diety sportowców. Ma doskonały wpływ na skórę i cerę, a także na tkankę mięśniową.

Zobacz również

Wizyty rosyjskich carów... na Podkarpaciu

Wizyty rosyjskich carów... na Podkarpaciu

Emocjonujący finisz Międzynarodowego Wyścigu Kolarskiego w Grudziądzu

Emocjonujący finisz Międzynarodowego Wyścigu Kolarskiego w Grudziądzu

Polecamy

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry