Wigilia i Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej, a na świątecznym stole nie może zabraknąć pierogów, oczywiście w klastycznej wersji z grzybami i kapustą. I takie danie szykowały właśnie uczennice szczecineckiej „dwójki” w nowej pracowni gastronomicznej. Jej remont u wyposażenie kosztowały szczecineckie starostwo około 240 tysięcy złotych, ale uczniowie otrzymali znakomite warunki do praktycznej nauki zawodu kucharza. W lepieniu pierogów pomagali członkowie władz powiatu ze starostą Krzysztofem Lisem na czele.
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?