Wrześniowe spotkanie ze szczecinecką Strefą Aktywnego Seniora, która wznawia zajęcia po wakacjach, upłynęło pod znakiem zdrowego żywienia. Panie razem robiły zdrowe i co najważniejsze naturalne octy jabłkowe, była również okazja degustować octy robione przez instruktorkę Małgorzatę Mikietyńską. - Na warsztatach zależało mi też na tym, aby zrobić "ferment" w głowach uczestniczek - śmieje się pani Małgorzata.
Warsztaty „Naturalne Octy – jak zrobić swój pierwszy pyszny ocet” cieszyły się sporym zainteresowaniem. Ocet jest produktem naturalnej fermentacji surowców roślinnych. Jego właściwości będą zależały od użytych składników, jednak z pewnością jest on źródłem antyoksydantów, bakterii probiotycznych oraz mikro i makroelementów. Ocet jabłkowy, który przygotujemy podczas zajęć ma szereg zastosowań – będzie dodatkiem do dobrze zbilansowanej diety, ma swoje miejsce wśród naturalnych kosmetyków i środków czystości, których bez obaw możemy używać w domu.
Konto Amazon zagrożone? Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?